Εταιρεία

Η εταιρεία PEGASUS CRUISES είναι μια καθιερωμένη, φιλική, οικογενειακή εταιρεία που εδρεύει στο ΤΟΛΟ προσφέροντας άνετα μονοήμερες κρουαζιέρες στα παραδοσιακά νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τον Πόρο, την Αίγινα, το Αγκίστρι, το κανάλι του Ισθμού και το ιστορικό κάστρο της Μονεμβασιάς. Τρία αδέλφια ξεκίνησαν την εταιρεία το 1967 με ένα ξύλινο παραδοσιακό καΐκι, το «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ» χωρητικότητας  50 ατόμων. Το πρόγραμμα διέφερε από μέρα σε μέρα με φαγητό, μπάνιο και ημερήσιες κρουαζιέρες στην Ύδρα και τις Σπέτσες. Έτσι ξεκίνησε η παράδοση της μονοήμερης κρουαζιέρας στην περιοχή της Αργολίδας.

Το 1976 ένα ωραίο ξύλινο σκαρί κατασκευάστηκε στο Τολό, από ντόπιους ναυπηγούς και με την βοήθεια των τριών αδελφών, το «ΠΗΓΑΣΟΣ» που σύντομα έγινε φημισμένο σε όλη την περιοχή. Το 1979 ένα νέο ταχύπλοο σκάφος , το «ΕΡΜΗΣ» αγοράσθηκε από την εταιρεία. Μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 26 κόμβων και έτσι οι μακρινές κρουαζιέρες του Πόρου και της Μονεμβασιάς προστέθηκαν στο πρόγραμμα.
Το ευρύχωρο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ», μήκους 45 μέτρων και χωρητικότητας 500 ατόμων κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το «ΕΡΜΗΣ» και να δώσει άνεση στην κρουαζιέρα.

Το 1997 το «ΑΛΚΥΟΝΙΣ», μήκους 40 μέτρων και χωρητικότητας 300 ατόμων ενώθηκε με τα άλλα πλοία της εταιρείας με στόχο τις ανάγκες του τουρισμού και για να προσφέρει κρουαζιέρες με άνεση και φιλική ατμόσφαιρα. Το κεντρικό γραφείο της εταιρείας βρίσκεται  στο Τολό, κοντά στο Ναύπλιο. Το πρόγραμμα αρχίζει τον Μάρτη και τελειώνει τον Οκτώβρη. Παράλληλα με τις κρουαζιέρες στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Μονεμβασιά προσφέρονται ποικιλία από μικρές κρουαζιέρες με φαγητό ή βραδινές εκδρομές. Τα πλοία είναι διαθέσιμα για ολική ναύλωση, για group, για party, δεξιώσεις και εορτασμούς.

Αν έχετε κάποιες ερωτήσεις ή επιθυμείτε πρόσθετη ενημέρωση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε και να σας πληροφορήσουμε.

M/V MANTALENA


ΜΗΚΟΣ
44 ΜΕΤΡΑ
ΠΛΑΤΟΣ
8.5 ΜΕΤΡΑ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
500 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ
ΤΑΧΥΤΗΤΑ
16 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ

M/V ALKYONIS


ΜΗΚΟΣ
40 ΜΕΤΡΑ
ΠΛΑΤΟΣ
7 ΜΕΤΡΑ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
300 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ
ΤΑΧΥΤΗΤΑ
15 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ